joi, 6 septembrie 2018

Supa crema de usturoi

Supa crema de usturoi este perfecta atunci cand simti ca 'te incearca ' o raceala sau cand simti ca imunitatea incepe sa-ti 'joace feste' sau pur si simplu daca iubesti gustul acestui aliment minune numit usturoi.

De catea zile ma tot gandesc la aceasta reteta si pentru ca a fost un adevarat deliciu m-am gandit sa o impartasesc cu voi.
Este o reteta simpla si foarte usor de preparat, o reteta pe care o faci in jumatate de ora, pentru o cina rapida si sanatoasa.


Avem nevoie de:


  • cartofi 6 bucati
  • ceapa 2 bucati
  • o mana zdravana de patrunjel
  • supa de legume clara (eu n-am avut asa incat am folosit un mix amestec de legume de la Sanovita)
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • crutoane sau diferite seminte la servire


Cum procedam?

  1. Cartofii si ceapa se pun la fiert in supa de legume (in cazul meu in apa cu sare si o lingura de mix de legume)
  2. Cand s-au fiert se stinge focul 
  3. Intr-un mic blender se pune uleiul, usturoiul si patrunjelul si se mixeaza pana se transforma totul intr-o pasta
  4. Cu un blender vertical mixam cartofii fierti si ceapa; adaugam trepatat 'sosul' verde rezultat de la mixarea usturoiului cu patrunjel. In cazul in care consideram necesar mai adaugam sare si/sau piper dupa preferinta.
Se serveste fierbinte cu diferite seminte sau crutoane.



Semintele de Chia alba sunt un 'cumul' de minerale si vitamine.

Stiati ca?!
Semintele de Chia au:


  • de 3 ori mai mult fier decat spanacul;
  • de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele;
  • de 5 ori mai mult calciu decat laptele;
  • de 3 ori mai multe fibre decat ovazul si graul;
  • mai mult Omega 3 decat somonul;
  • de 2 ori mai mult potasiu decat bananele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu