De cateva saptamani ma tot uit la vlogaritele din America care isi pregatesc "Ovaz la micul dejun".
Parea ceva care imi spunea ca n-are cum sa fie "pe gustul meu" - eu obisnuita cu "orez cu lapte" sau "paste cu lapte".
Si sa fim sinceri cati dintre voi mananca la micul dejun ovaz cu lapte?
Ei bine mi-am luat "inima in dinti" si am zis ca trebuie neaparat sa incerc aceasta reteta pentru ca ele (vlogaritele) il preparau in fel si fel acest ovaz si eu salivam langa ecran.
Chiar daca nu-i stiam gustul exact, felul in care arata acest tip de mic-dejun m-a fermecat.
Asa ca m-am apucat de treaba!
Avem nevoie de:
-5-6 linguri de fulgi de ovaz
- lapte (eu am folosit laptele de soia)
- fructe, nuci, seminte, fulgi de cocos optional
-miere sau alt indulcitor, un strop de sare
Totul dureaza 5 minute, este extrem de satios si un gust de care am devenit dependenta!
Cum procedam?
- la cantitatea de ovaz adaugam dublul cantitatii de lapte (la 3 linguri ovaz 6 linguri lapte) un strop de sare si mentinem pe foc pana se ingroasa
- stingem focul si lasam cateva minute sa se racoreasca - timp in care maruntim fructele pe care el dorim sa le adaugam peste acest ovaz
- innainte de-a adauga ovazul in castron punem miere dupa gust
- garnisim frumos castronul cu fructe, seminte si fulgi de cocos in functie de preferinte
Cum este gustul?
Parfumat de la fructe, dulce si usor crocant de la seminte, aducand putin cu gustul de coliva - daca ma intrebati pe mine.
Eu am devenit dependenta!
La 100 de grame de ovaz avem:
- 9.5 gr fibre
- 86 mcg acid folic/vit B9
- 4,1mg vit B3/PP
- 16 mg de calciu
- 4,40 mg fier
- 120 mg magneziu
- 325 mg fosfor
- 380 mg potasiu
- 3,60 mg zinc
- 5mg mangan
Te-am convins?
Incearca reteta si spune-mi daca ti-a placut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu