Cum va place borsul de peste?
Noua cu mamaliga si ardei iute!
Astazi va aduc o reteta rapida, usor de preparat si extrem de gustoasa: Bors de peste.
O reteta pe care o prepar in jumatate de ora.
Avem nevoie de :
- 2 morcovi
- 5-6 cartofi
- un ardei gras (eu am folosit gogosar din gradina mea)
- peste proaspat (eu am un caras mare de Dunare)
- dovlecel
- radacina de patrunjel
- patrunjel proaspat
- rosii -5 bucati
- sare dupa gust
- bors proaspat (sau bulion de zarzare)
Cum procedam?
- Se curata legumele si se pun la fiert pentru 15 minute tocate mai mare sau mai mic in functie de preferinte.
- Pestele se curata si se portioneaza in aceasta perioada de timp
- Se adauga pestele si se mai lasa la fiert 15-20 de minute la foc iute.
- Rosiile se pun intr-un blendar si se mixeaza bine transformandu-se intr-un suc (eu le folosesc cu coaja cu tot pentru ca licopenul care este cardioprotector se afla fix sub coaja)
- Se adauga sucul de rosii astfel obtinut , se adauga sarea dupa gust.
- Dupa 5 minute se adauga borsul si se mai lasa la fiert 2 minute.
- La 5-10 minute dupa stingerea focului se adauga verdeata proaspata - in cazul meu partunjelul proaspat (vitamina C din acesta este de 10 ori mai mare decat in lamai, dar vitamina C se inactiveaza la fierbere!)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu