miercuri, 15 august 2018

Bors de peste

Cum va place borsul de peste?



Noua cu mamaliga si ardei iute!
Astazi va aduc o reteta rapida, usor de preparat si extrem de gustoasa: Bors de  peste.

O reteta  pe care o prepar in jumatate de ora.

Avem nevoie de :
  • 2 morcovi
  • 5-6 cartofi
  • un ardei gras (eu am folosit gogosar din gradina mea)
  • peste proaspat (eu am un caras mare de Dunare)
  • dovlecel
  • radacina de patrunjel
  • patrunjel proaspat
  • rosii -5 bucati
  • sare dupa gust
  • bors proaspat (sau bulion de zarzare)

Cum procedam?
  1. Se curata legumele si se pun la fiert pentru 15 minute tocate mai mare sau mai mic in functie de preferinte.
  2. Pestele se curata si se portioneaza in aceasta perioada de timp
  3. Se adauga pestele si se mai lasa la fiert 15-20 de minute la foc iute.
  4. Rosiile se pun intr-un blendar si se mixeaza bine transformandu-se intr-un suc (eu le folosesc cu coaja cu tot pentru ca licopenul care este cardioprotector se afla fix sub coaja)
  5. Se adauga sucul de rosii astfel obtinut , se adauga sarea dupa gust.
  6. Dupa 5 minute se adauga borsul si se mai lasa la fiert 2 minute.
  7. La 5-10 minute dupa stingerea focului se adauga verdeata proaspata - in cazul meu partunjelul proaspat (vitamina C din acesta este  de 10 ori mai mare decat in lamai, dar vitamina C se inactiveaza la fierbere!)


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu