miercuri, 25 iulie 2018

Tocanita taraneasca de vinete si ardei copt

Suntem in plin sezon de vinete si ardei capia asa ca astazi m-am copt putin langa aragaz pentru ca afara era innorat si temperatura mi-a permis acest lucru.

Ador vinetele! In toate formele posibile - iar cele din gradina mea au un gust aparte.
De altfel tot ce am folosit la aceasta reteta provine din gradina mea.


Tocanita  taraneasca de vinete cu ardei copt


Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

  • o ceapa (eu am folosit ceapa rosie)
  • 2-3 catei de usutoi
  • 3 vinete coapte
  • 6-7 ardei capia copt
  • o rosie mare
  • 2 linguri de ulei epntru calit ceapa
  • sare - dupa gust

Cum procedam?


  1. Ceapa se toaca (nu foarte marunt) si se pune la calit in putin ulei.
  2. Vinetele si ardeii se coc si se pun la scurs; se curata de coaja.
  3. Se adauga peste ceapa calita rosia facuta suc (eu am folosit Nutribuletul care mi-a transformat-o rapid in suc)
  4. Se adauga usturoiul tocat marunt, apoi vinetele (pe care le-am tocat putin cu un cutit) si bucati mari din ardeii copti. 
  5. Lasam pe foc 5-7 minute pana scade putin, condimentam cu sare dupa gust si este gata.
  6. Noi am servit cu mamaliguta si ardei copt
 

Daca si tie iti plac vinetele la fel de mult cum imi plac mie, atunci aceasta reteta este pentru tine!
Este delicioasa!

Nota ...citeste si reteta aceasta de Salata de vinete cu migdale!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu