vineri, 27 iulie 2018

Dulceata cu parfum oriental



Pentru ca imi plac clatitele cu dulceata (si nu doar mie ) astazi am facut o dulceata cu pafum oriental.

Dulceata nu este o chestiune sofisticata, insa adaugarea unor condimente o face sa capete o alta aroma.

Pentru aceasta dulceata am folosit:

  • 1,7 kg fructe proaspete din gradina (piersici si caise) bine coapte
  • sucul de la o jumatate de lamaie si cealalata jumatate de lamaie taiata feliute
  • un kg de zahar
  • cuisoare pentru aroma orientala (alaturi de un plic pentru ceai)
  • scortisoara pudra


Cum procedam?
  • punem fructele(fara samburi) intr-un vas peste care adaugam jumatate de lamaie feliata si sucul de la jumatatea cealalta (astfel fructele nu se vor oxida si-si vor pastra o culaore frumoasa)
  • adaugam zaharul peste fructe scuturand de cateva ori vasul pentru a invaluii frumos fructele si lasam astfel pentru cateva ore pentru a-si lasa fructele putina zeama si a forma cu zaharul respectiv un sirop
  • se pune pe foc mic
  • cuisoarele se pun intr-un saculet de ceai pe marginea vasului si se prind cu un clips de birou (ele isi lasa in timpul fierberii aroma necesara, dar nu le vom regasii prin dulceata - fiind lemnoase)
  • borcanele sunt sterilizate in prealabil, iar dulceata se toarna fierbinte in borcane
  • la suprafata fiecarui borcan adaugam un vf de cutit de scortisoara pudra


O dulceata cu parfum oriental, pe gustul celor care prefera aceste condimente!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu