sâmbătă, 28 iulie 2018

Ardei umpluti cu legume si soia





Pentru ca anul acesta este prima data cand am plantat in gradina mea ardei gras am cules o recolta bogata pana acum si m-am gandit sa incerc o alta varianta a ardeilor umpluti.
Facusem dimineata un lapte proaspat din soia si chiar ma gandeam ce as putea face cu restul (dupa ce am strecurat laptele).

Asa ca mi-a venit aceasta idee!







Ardei umpluti cu legume si soia

Avem nevoie de:
  • o ceapa mare (eu am folosit ceapa rosie)
  • jumatate dovlecel
  • un morcov
  • ardei verde sau rosu gras(mie mi-au incaput 6 bucati in oala)
  • 5 linguri de orez
  • o ceasca de soia (eu am folosit ce a ramas dupa ce am preparat laptele de soia dar se poate folosi si soia maruntita  la pungulite din comert )
  • o rosie mare sau doua mai mici
  • sare, condimente dupa gust, 2 linguri ulei pentru calit legumele
  • patrunjel proaspat
 



Cum procedam?!
  • se calesc legumele taiate cubulete: ceapa, morcovul, dovlecelul, se condimenteaza dupa gust
  • se adauga soia dupa ce legumele s-au inmuiat si orezul; se mai lasa pe foc 2-3 minute
  • intre timp ardeii se spala si se curata de cotoare
  • se umplu ardeii cu compozitia respectiva si se pun capacelele
  • se aseaza in oala cu capacul in sus 
  • se pune intr-un blender rosia (eu pun cu coaja cu tot) pana se transfoma in suc si se adauga printre ardei cu un pahar de apa
  • se tin in cuptor pana se rumenesc ardeii
  • Noi i-am servit cu o mana zdravana de patrunjel proaspat dar se poate adauga langa smantana
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu