duminică, 22 iulie 2018

10 beneficii ale consumului de piersici



In plin sezon de piersici si inspirata de cosul mare de piersici culese ieri din curtea mea m-am gandit sa va prezint astazi :


10 BENEFICII ALE CONSUMULUI DE PIERSICI

  1. Prin continutul mare de luteina, zeaxantina, vitamina A si vitamina E, piersicile au efect de protectie a vederii, prevenind degenerescenta  maculara.
  2. Datorita continutului mare in acid chologenic(un antioxidant si antitumoral extraordinar) aceste fructe au un efect antiage (antioxidant celular).
  3. Prin continutul in zinc si vitamina C (sau acid ascorbic) ne protejeaza peretii vaselor de sange si ne confera o imunitate perfecta.
  4. Protectiea impotriva agresiunii factorilor tumorali este asigurata de existenta de carotenoizi si a acidului chlorogenic (protectie maia les pe cancerul mamar si de colon).
  5. Prin continutul crescut de fibre ajuta la un tranzit intestinal normal, prevenind constipatia.
  6. Datorita magneziului continut in aceste fructe parfumate si zemoase, sistemul nervos este protejat.
  7. Pielea va arata mult mai bine datorita continutului in vitamine : A,E,C, a Zincului si a flavonoizilor, rpecum  si a substantelor antioxidante prezente.
    foto preluata de pe slabute.ro
  8. De un real ajutor pentru cei/cele aflate in dieta datorita continutului scazut in calorii.
  9. Un "tonic" pentru ficat si un detoxifiant, dar si de un real ajutor pentru rinichi.
  10. Datorita echilibrului perfect de fosfor-calciu-magneziu, piersicile sunt de ajutor si oaselor, dintilor, gingiilor (combinatia cu vitC este extraordinara) prevenind decalcificarile osoase.
Fiind in plin sezon consuma cu placere aceste fructe parfumate.

Pont
Alege producatorii locali! Vei obtine un pret mult mai bun si vei fi sigura ca fructele nu sunt tratate cu diferite substante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu