vineri, 6 aprilie 2018

Orez brun cu prune

In Saptamana Mare a Pastelui obisnuim sa tinem post.
Astazi despre o reteta de post este vorba!

Orez brun cu prune uscate


Pentru aceasta reteta avem nevoie de :
  • orez brun - o ceasca
  • o ceapa (eu am folosit ceapa rosie)
  • 2-3 linguri de ulei (pentru calit ceapa)
  • prune uscate (se pot folosii si cele afumate daca va plac)
  • 1 lingura zahar de trestie
  • sare(dupa gust)


Cum procedam?
  • Intr-o cratita punem uleiul si ceapa pentru cateva minute
  • Adaugam lingur de zahar si orezul; lasam pentru 2-3 minute
  • Prunele (pe care le-am lasat la hidratat in apa pentru 2 ore) si-au lasat in apa de hidratat o intreaga aroma, asa ca vom adauga acea apa peste orez
  • completam cu apa si amestecam pana orezul este aproape fiert (innainte cu 4-5 minute de-a stinge focul adaugam si prunele hidratate)

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu