Astazi despre o reteta de post este vorba!
Orez brun cu prune uscate
Pentru aceasta reteta avem nevoie de :
- orez brun - o ceasca
- o ceapa (eu am folosit ceapa rosie)
- 2-3 linguri de ulei (pentru calit ceapa)
- prune uscate (se pot folosii si cele afumate daca va plac)
- 1 lingura zahar de trestie
- sare(dupa gust)
Cum procedam?
- Intr-o cratita punem uleiul si ceapa pentru cateva minute
- Adaugam lingur de zahar si orezul; lasam pentru 2-3 minute
- Prunele (pe care le-am lasat la hidratat in apa pentru 2 ore) si-au lasat in apa de hidratat o intreaga aroma, asa ca vom adauga acea apa peste orez
- completam cu apa si amestecam pana orezul este aproape fiert (innainte cu 4-5 minute de-a stinge focul adaugam si prunele hidratate)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu