duminică, 25 martie 2018

Ganache sau frisca ?! Un dulce pe placul celor mici!

Pentru ca este duminica ne-am apucat de prajiturit!



Astazi am pregatit un desert cu doua topinguri:

  • frisca si fructe de padure
  • ganache de ciocolata

Pentru ca gusturile sunt impartite in familie (unii prefera ciocolata iar ceilalti fructele) am decis sa umplem cosuletele diferit.







Pentru cosulete avem nevoie de:
  • 250g unt la temperatura camerei
  • 600gr faina
  • 4 oua
  • 10gr praf de copt
  • 600gr faina
  • un praf de sare
  • 4linguri zahar pudra
Se bat bine cele 4 oua impreuna cu praful de sare si cu zaharul.Se adauga untul la temperatura camrei si se continua amestecarea. Treptat se inglobeaza faina pana obtinem un aluat moale.
Cosuletele se coc in forma speciala pe aragaz cate 2 minute pe fiecare parte.


Pentru a prepara ganache-ul am pus 200 gr de ciocolata in crock pot pentru 30 de minute.
Dupa  30 de minute am adaugat 200ml frisca lichida si am amestecat.
Am dat la rece pentru jumatate de ora, apoi am batut ganacheul pana a devenit spumos.
Eu am umplut cosuletele cu frisca iar Jasmine cu ganache (cand e vorba de ciocolata are cine sa linga toate ustensilele folosite )
O reteta foarte buna si apreciata atat de cei ici cat si de cei mari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu