Tiramisu - sarut dulce cu gust de cafea
Daca este duminica este o prajitura!
Astazi despre un dulce usor de preparat, cu aroma de cafea .
Ingrediente:
- 4galbenusuri
- 4linguri zahar tos
- frisca (eu am avut 2 cutiute mici de frisca vegetala)
- mascarpone - 250 gr si alte 4 linguri de zahar pudra
- piscoturi
- cafea la filtru
Cum procedam?
- galbenusurile se bat impreuna cu zaharul tos (cu mixerul) pana capata o culoare alba (si zaharul este perfect incorporat)
- se pune vasul pe baie de apa fierbinte pentru 5-7 minute si se amesteca continuu (facem acest proces pentru ca galbenusul sa fie preparat termic)
- separat se bate mascarpone impreuna cu cele 4 linguri de zahar pudra
- separat batem bine frisca
- dupa ce crema de oua s-a racit adaugam cu o spatula crema de mascarpone si apoi frisca
- intre timp preparam o cafea la filtru
- adaugam in cafea esenta preferata (de migdale sau de vanilie)
- dupa ce cafeaua s-a racit punem pe rand piscoturile in cafea si le asezam intr-un vas de ceramica(cu partea dura de la zahar in jos)
- asezam un strat de piscoturi si unul de crema
- randul nr 2 de piscoturi va fi in celalalt sens fara de primul
- peste stratul de crema vom pune putina cacao cernuta
- dam prajitura la rece pentru 4-5 ore
Asa arata pe sectiune in tava :)
Este extrem de buna, aromata si fina ca o atingere de catifea!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu