duminică, 18 februarie 2018

Tiramisu



Tiramisu - sarut dulce cu gust de cafea



Daca este duminica este o prajitura!

Astazi despre un dulce usor de preparat, cu aroma de cafea .






Ingrediente:

  • 4galbenusuri
  • 4linguri zahar tos
  • frisca (eu am avut 2 cutiute mici de frisca vegetala)
  • mascarpone - 250 gr si alte 4 linguri de zahar pudra
  • piscoturi
  • cafea la filtru


Cum procedam?

  • galbenusurile se bat impreuna cu zaharul tos (cu mixerul) pana capata o culoare alba (si zaharul este perfect incorporat)
  • se pune vasul pe baie de apa fierbinte pentru 5-7 minute si se amesteca continuu (facem acest proces pentru ca galbenusul sa  fie preparat termic)
  • separat se bate mascarpone impreuna cu cele 4 linguri de zahar pudra
  • separat batem bine frisca
  • dupa ce crema de oua s-a racit adaugam cu o spatula crema de mascarpone si apoi frisca
  • intre timp preparam o cafea la filtru
  • adaugam in cafea esenta preferata (de migdale sau de vanilie)
  • dupa ce cafeaua s-a racit punem pe rand piscoturile in cafea si le asezam intr-un vas de ceramica(cu partea dura de la zahar in jos)
  • asezam un strat de piscoturi si unul de crema
  • randul nr 2 de piscoturi va fi in celalalt sens fara de primul
  • peste stratul de crema vom pune putina cacao cernuta
  • dam prajitura la rece pentru 4-5 ore 



Asa arata pe sectiune in tava :)

Este extrem de buna, aromata si fina ca o atingere de catifea!



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu