Nu discutam despre noile legi sau despre cine sau ce a modificat prin gurvern, ci despre o reteta traditionala, romaneasca, usor de preparat si foarte gustoasa!
Astazi o reteta rapida (cum sunt majoritatea ale mele) peferata de intreaga familie!
Reteta are la baza traditionala mamaliga si se face in 15 minute, fiind un praz sau o cina rapida si foarte gustoasa.
Avem nevoie de:
- mamaliga proaspat facuta(mai moale putin fata de cum se prepara de obicei)
- branza de oaie sau de burduf
- smantana
- unt
- oua
- carne de la garnita
Cam o gramada de colesterol, asa ca atentie cat consumati(ca portie).

Cum procedam?
- Dupa ce se rastoarna mamaliga intr-o farfurie, vom lua un vas (de ceramica sau de lut) in care vom prepara mancarea noastra si-l vomunge bine cu unt
- Adaugam in straturi mamaliga , branza rasa sau sfaramata, garne de la garnita si un strat generos de smantana. La final adaugam un alt start de mamaliga pe care-l nivelam frumos cu lingura inmuiata in unt.Facem mici cuiburi cu lingura in mamaliga de la suprafata si spargem oua in acele causuri.
- Punem la cuptor pana cand oualele de la suprafata sunt facute (eu am pus si putin unt deasupra lor).
Pofta buna!
Yumyyyy, cat de bine arata! Cred ca e delicioasa.
RăspundețiȘtergeream facut si eu o singura data si ne-a placut super mult. N-am mai repetata experienta pentru ca amestecul asta e delicios, dar are si multe calorii. Merge sa te rasfeti de 2 ori pe an totusi.
RăspundețiȘtergereNu am mancat asa ceva pana acum, insa arata delicios! Imi ploua-n gura!
RăspundețiȘtergereImi aduc aminte ca am mancat prima oara mancarica asta cand eram prin scoala generala si mi-a placut teribil!
RăspundețiȘtergereCat de curand trebuie sa fac si eu! Arata delicios!
RăspundețiȘtergereTrebuie să fac și eu mamaliga, nu am mai facut de ani buni.
RăspundețiȘtergereAoleu... ce mai pot zice? Tac si inghit :)))))))))))) Si cred ca azi asta imi fac la pranz de mancare.
RăspundețiȘtergereCe reteta bună ai postat. Merita incercata.
RăspundețiȘtergereStiu reteta asta si chiar am preparat-o odata pentru ca m-a amuzat numele ei.
RăspundețiȘtergereNu am incercat reteta, dar deja mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereGrozav...mamaliguta, branza. Un deliciu, cu siguranta, dar si multe calorii. Nu-i bai, din cand in cand ne mai rasfatam. Eu ADOR mamaliga!!!!!!!! (cu semne de exclamare multe, sa se stie!) :-))
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta ta, nu o stiam! Imi place si titlul ales pentru articol, foarte sugestiv! :))
RăspundețiȘtergereAm auzit de asa ceva, dar n-am vazut si nici facut vreodata.
RăspundețiȘtergereEu n-am facut combinatii de genul, dar cand merg la matusa sotului in ardeal, face o chestie de genul in straturi care este absolut senzationala
RăspundețiȘtergereE foarte bun preparatul asta. Merge bine si cu carnati de casa, in loc de carnita.
RăspundețiȘtergere