luni, 29 ianuarie 2018

Taci si-nghite




Nu discutam despre noile legi sau despre cine sau  ce a modificat prin gurvern, ci despre o reteta traditionala, romaneasca, usor de preparat si foarte gustoasa!


Astazi o reteta rapida (cum sunt majoritatea ale mele) peferata de intreaga familie!









Reteta are la baza traditionala mamaliga si se face in 15 minute, fiind un praz sau o cina rapida si foarte gustoasa.

Avem nevoie de:

  • mamaliga proaspat facuta(mai moale putin fata de cum se prepara de obicei)
  • branza de oaie sau de burduf
  • smantana
  • unt
  • oua
  • carne de la garnita
Cam o gramada de colesterol, asa ca atentie cat consumati(ca portie).
 


 Cum procedam?
  • Dupa ce se rastoarna mamaliga intr-o farfurie, vom lua un vas (de ceramica sau de lut) in care vom prepara mancarea noastra si-l vomunge bine cu unt
  • Adaugam in straturi mamaliga , branza rasa sau sfaramata, garne de la garnita si un strat generos de smantana. La final adaugam un alt start de mamaliga pe care-l nivelam frumos cu lingura inmuiata in unt.Facem mici cuiburi cu lingura in mamaliga de la suprafata si spargem oua in acele causuri.
  • Punem la cuptor pana cand oualele de la suprafata sunt facute (eu am pus si putin unt deasupra lor).
Pofta buna!

15 comentarii:

  1. Yumyyyy, cat de bine arata! Cred ca e delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. am facut si eu o singura data si ne-a placut super mult. N-am mai repetata experienta pentru ca amestecul asta e delicios, dar are si multe calorii. Merge sa te rasfeti de 2 ori pe an totusi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat asa ceva pana acum, insa arata delicios! Imi ploua-n gura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi aduc aminte ca am mancat prima oara mancarica asta cand eram prin scoala generala si mi-a placut teribil!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de curand trebuie sa fac si eu! Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie să fac și eu mamaliga, nu am mai facut de ani buni.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aoleu... ce mai pot zice? Tac si inghit :)))))))))))) Si cred ca azi asta imi fac la pranz de mancare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiu reteta asta si chiar am preparat-o odata pentru ca m-a amuzat numele ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am incercat reteta, dar deja mi-ai facut pofta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Grozav...mamaliguta, branza. Un deliciu, cu siguranta, dar si multe calorii. Nu-i bai, din cand in cand ne mai rasfatam. Eu ADOR mamaliga!!!!!!!! (cu semne de exclamare multe, sa se stie!) :-))

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesanta reteta ta, nu o stiam! Imi place si titlul ales pentru articol, foarte sugestiv! :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Am auzit de asa ceva, dar n-am vazut si nici facut vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu n-am facut combinatii de genul, dar cand merg la matusa sotului in ardeal, face o chestie de genul in straturi care este absolut senzationala

    RăspundețiȘtergere
  14. E foarte bun preparatul asta. Merge bine si cu carnati de casa, in loc de carnita.

    RăspundețiȘtergere