duminică, 21 ianuarie 2018

Lichior din coji de portocale si scortisoara


Daca este iarna este despre "orice" cu portocale!
Cred ca cel mai mult iubesc combinatia parfumata a portocalelor cu scortisoara. In orice: parfum, desert, bautura, crema ...chiar in orice!
Pentru ca am intrat in posesia unor portocale bio, de la "mama lor de acasa ", mai exact din Grecia, am putut sa-mi fac cateva retete mai deosebite.
Una dintre acestea este un lichior fin de portocale si scortisoara.

Ingrediente:

  • coaja de la 5-6 portocale
  • alcool de 95 de grade din cereale
  • apa 
  • zahar
  • mirodenii:2 batoane din scortisoara si cateva cuisoare.

Cum procedam?
  1. Portocalele se vor curata de coaja, iar cu ajutorul unui cutitas se va indeparta de pe coaja partea aceea alba.
  2. Intr-un borcan se pun cojile si alcoolul. Se pastreaza la frigider 2-3saptamani.
  3. Dupa cele 2-3 saptamani se face un sirop din 500 gr zahar si 500 ml apa la care adaugam mirodeniile. Se lasa la fiert 15-20 de minute.
  4. Cand siropul ajunge la temperatura camerei se combina cu alcoolul . Se strecoara dupa 24 de ore.
Eu am lasat un baton de scortisoara in sticla pentru ca aroma acesteia se va intensifica .

4 comentarii:

  1. Suna foarte delicios, dar oare cojile de portocale daca au fost stropite nu reprezinta un pericol? Cum le aleg? Recunosc ca folosesc coaja de la portocale sau lamaie pentru aroma, insa in ultimul timp am cam evitat din cauza pesticidelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am folosit doar portocale bio, culese din gradina unor prieteni din Grecia. De aceea nici n-am mai facut de foarte mult timp acest lichior pentru ca nu sunt sigura de provenienta portocalelor.

      Ștergere