Toamna este despre placinte!
Cu dovleac, cu mere sau pere, cu nuci sau alune, cu scortisoara sau alte diverse mirodenii. Este despre mirosul de placinta pe care-l iubim.
Astazi vin cu o noua varianta de placinta!
Probabil a-ti observat ca deserturile mele sunt de tipul acela in care totul trebuie sa se realizeze cu minim de efort, dar mai ales cat mai rapid!
Ingrediente:
- foi placinta Bella
- dovleac
- zahar
- mirodenii pentru palcinta cu dovleac(eu am adaugat scortisoara suplimentar)
- un ou
Cum realizam aceasta minunatie?
- Foaia de placinta se deruleaza si se taie marginile de ambele parti perpendicular pe foaia de placinta
- Intre timp dovleacul estepus felii la cupor
- Dupa coacere am pus dovleacul intr-un bleder impreuna cu cantitatea de zahar(eu am folosit brun) si mirodenii(plus scortisoara) -dupa gust
- Pe mijlocul foii se pune piureul de dovleac si se impleteste marginile taiate
- La final se unge cu ou batut
- Se coace in cuptorul preincalzit 20 de minute sau pana se rumeneste frumos
- Daca se doreste se pudreaza cu zahar vanilinat
Este o reteta extrem de usoara pe care cei mici(si mari)o vor adora.
Este genul de reteta pe care o poti pregatii si daca se anunta cativa prieteni intr-o vizita neasteptata.
Pofta buna!
Chiar eram in cautarea unei placinte de dovleac. Am primit de la cineva un dovleac si eram in cautare de retete. Daca stii sa o prepari e foarte delicioasa. Eu am mancat in Moldova. Placinta ta arata mai mult decat delicios.
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereTot n-am inteles cum ai impletit foile asa de frumos. As vrea si eu asa.
RăspundețiȘtergerePromit ca urmatoarea placinta(care va fi cu mere)o voi detalia pas cu pas(este o tehnica extrem de simpla pe care am invatat-o in Turcia)
ȘtergereAm facut si noi saptamana trecuta si a fost delicioasa! Parca as mai face inca una si saptamana asta.
RăspundețiȘtergereSi noua ne plac placintele toamna!
Ștergere