miercuri, 8 noiembrie 2017

Placinta cu dovleac




 

 Toamna este despre placinte!
 Cu dovleac, cu mere sau pere, cu nuci sau alune, cu scortisoara sau alte diverse mirodenii. Este despre mirosul de placinta pe care-l iubim.
 Astazi vin cu o noua varianta de placinta!

Probabil a-ti observat ca deserturile mele sunt de tipul acela in care totul trebuie sa se realizeze cu minim de efort, dar mai ales cat mai rapid!






Ingrediente:

  1. foi placinta Bella
  2. dovleac
  3. zahar
  4. mirodenii pentru palcinta cu dovleac(eu am adaugat scortisoara suplimentar)
  5. un ou
Cum realizam aceasta minunatie?
  1. Foaia de placinta se deruleaza si se taie marginile de ambele parti perpendicular pe foaia de placinta
  2. Intre timp dovleacul estepus felii la cupor
  3. Dupa coacere am pus dovleacul intr-un bleder impreuna cu cantitatea de zahar(eu am folosit brun) si mirodenii(plus scortisoara) -dupa gust
  4. Pe mijlocul foii se pune piureul de dovleac si se impleteste marginile taiate
  5. La final se unge cu ou batut
  6. Se  coace in cuptorul preincalzit 20 de minute sau pana se rumeneste frumos 
  7. Daca se doreste se pudreaza cu zahar vanilinat
 Este o reteta extrem de usoara pe care cei mici(si mari)o vor adora.
 Este genul de reteta pe care o poti pregatii si daca se anunta cativa prieteni intr-o vizita neasteptata.

 Pofta buna!



6 comentarii:

  1. Chiar eram in cautarea unei placinte de dovleac. Am primit de la cineva un dovleac si eram in cautare de retete. Daca stii sa o prepari e foarte delicioasa. Eu am mancat in Moldova. Placinta ta arata mai mult decat delicios.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot n-am inteles cum ai impletit foile asa de frumos. As vrea si eu asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Promit ca urmatoarea placinta(care va fi cu mere)o voi detalia pas cu pas(este o tehnica extrem de simpla pe care am invatat-o in Turcia)

      Ștergere
  3. Am facut si noi saptamana trecuta si a fost delicioasa! Parca as mai face inca una si saptamana asta.

    RăspundețiȘtergere