Toamna este perioada in care-mi place sa gatesc deserturi cu mere, dovleac si pere.
Poate pentru ca le am in gradina mea, poate pentru ca toamna este altfel alaturi de o cana de ciocolata calda si o bucata de placinta.
Asa ca astazi va invit la un desert usor de facut!
Ingrediente:
- mere-7-8 bucati
- foi de placinta(noi avem Bella)
- unt(pe care l-am pus la temperatura camerei)100 gr
- zahar 150 gr- pentru calit merele
Mod de preparare:
- merele se curata si se dau prin razatoarea mare
- se pune un cub de unt in cratita in care urmeaza a fi calite impreuna cu zaharul
- intr-o tava (in care am pus hartie de copt) se pun pe rand 3-4 straturi foi de placinta (tot a doua foaie unsa cu unt) alternativ cu merele calite.
Pont
-innainte de-a baga tava la cuptor placinta se portioneaza cu un cutit bine ascutit (astfel bucatile de placinta raman intregi si se portioneaza frumos)
Noi am servit-o alaturi de inghetata de aceasta data, dar ea este perfecta si alaturi de un ceai cald de merisoare sau de o ciocolata calda.
Pofta buna!
Saptamana trecuta am facut si noi o placinta de dovleac si a fost delicioasa. Nici nu-mi trecuse prin cap sa fac o prajitura cu mere, dar mi s-a facut o poftaaa!
RăspundețiȘtergereSaptamana viitoare avem si noi in plan placinta de dovleac.Insa voiam sa ne soseasca condimentele speciale pe care le-am comandat.
RăspundețiȘtergere