duminică, 1 octombrie 2017

De alegerile parintilor depinde sanatatea copiilor!Pornind de la "Mens sana in corpore Sano"(minte sanatoasa in corp sanatos)-trebuie sa intelegem ca de alegerile noastre, ale parintilor, depinde sanatatea copiilor nostri.
 Astazi nu discutam despre partea de alimentatie(care este un subiect extrem de amplu), ci ne oprim asupra miscarii.
 Din ce in ce mai multi copii aleg calculatorul, tableta sau telefonul, chiar si pentru a socializa sau ca modalitate de relationare, ori pur si simplu "in joaca".
 Multi parinti accepta acest aspect datorita lipsei de timp.Uitam sa mai alergam, sa mai facem miscare, uitam sa simtim afluxul de endorfine dupa orele petrecute in aer liber.
 Uitam, sau ignoram!
 Dar sanatatea mentala, o memorie buna, un mod sanatos de-a achizitiona informatiile transmisela scoala, este in relatie directa cu sanatatea fizica.
 Parcurile mici, supraaglomerate uneori(datorita numarului mic existent) iti creeaza sentimentul unei indispozitii atunci cand vrei sa iti petreci cu copilul cateva minte de relaxare, afara.
 Inca speram la parcuri mari, frumos amenajate, cu spatii dedicate fiecarei varste in parte,cu topogane curate,leagane functionale si sigure, cu o trambulina elastica in care fiecare copil sa-si consume energia specifica varstei.
 Ne-ar incanta ca in fiecare oras, Waterboyz-o firma cu specific de amenajari locuri de joaca- sa aduca jocul si joaca , asa cum au facut-o in urma cu 20 de ani in Mamaia. Trampoline Park Waterboyz reprezinta o modalitate de joaca, de relaxare pentru orice copil-indiferent de varsta.
 Uneori relaxarea completa incepe atunci cand efortul fizic s-a incheiat, alteori cand incepi sa faci sarituri una dupa alta.
 Sariturile pe trambulina ofera, dupa afirmatia doctorului Walker, modalitatea de-a indeparta din circulatie produsii rezultati din combustie, reziduurile celulare mai exact.
 El spunea ca:" sangele arterial intra in capilare pentru a aproviziona celulele cu lichid tisular proaspat, care contine hrana si oxigen. Sariturile pun in miscare si recircula in mod eficient limfa".

 Alte beneficii pe care corpul nostru le are in urma acestor exercitii prin  sarituri pe trambulina elastica, sunt:

 • creste oxigenarea tisulara prin stimularea circulatiei colaterale la nivelul musculaturii; se tonifica musculatura membrelor inferioare , dar si cea abdominala
 • coordonarea miscarilor se realizeaza mai facil
 • procesul de digestie este imbunatatit datorita cresterii peristaltismului intestinal
 • se reduce stresul, anxietatea, oboseala mentala
 • articulatiile- in special cea coxofemurala , dar si cea de la nivelul genunchiului este stimulata- se produce un aflux de sange la acest nivel
 • se corecteaza postura staturala a copilului prin contractia grupelor musculare paravertebrale
 • somnul este mult mai odihnitor 
 Trambulina elastica este o sursa de relaxare , de distractie pentru orice copil, dar mai preusus de acest aspect primeaza beneficiile asupra sanatatii.
 Indiferent de varsta pe care o are orice pusti , un parc de trambuline elastice reprezinta zona lui de confort, locul unde uita de grijile temelor, este locul unde este copil!


  


10 comentarii:

 1. Eu sunt mare fana trambulina, ce ma mai dadeam si eu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi plac si acum trambulinele,tin minte ca atunci cand eram.mica erau la mare si ma dadeam mereu

  RăspundețiȘtergere
 3. Al meu adora calculatorul dar nu refuza niciodata o sesiune de joaca si/sau de alergat pe afara.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am si eu copil si acum trebuie sa ma gandesc la modalitati de a-l face sa iasa afara si sa faca miscare, nu mi-a placut niciodata sa vad un copil ca sta toata ziua la calculator.
  Trambulina e cu siguranta o activitate perfecta pentru copii.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ai pus punctul pe i cu acest articol. Si eu cred ca parintii ar trebui sa fie un exemplu pe cei mici, de la alimentatie la sport. Nu ii poti cere copilului tau sa faca sport sau alte activitati, daca tu stai pe canapea la tv sau la pc toata ziua.

  RăspundețiȘtergere
 6. Când merg in parc sau la un club pentru copii, imi vine sa sarrrr in trambulina aia!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Incerc s-o las sa faca miscare cat de mult poate. Ii place sa sara in trambulina si sa se distreze. Pacat ca vine vremea rea si nu prea o sa putem sa ne petrecem mult timp in parc

  RăspundețiȘtergere
 8. AS sari si eu pe-o astfel de trambulina elastica. De fapt am facut-o, dar nu mi-a ajuns, mai vreau.

  RăspundețiȘtergere
 9. Am 40 de ani și nu am încercat niciodată să sar pe o trambulină... cred că mi-ai dat o idee :)))))) Dont call me crazy!

  RăspundețiȘtergere
 10. Este foarte importanta miscarea la copii! Mai ales cand este introdusa de timpuriu, pentru a se crea o rutina!

  RăspundețiȘtergere