luni, 23 octombrie 2017

Ce trebuie sa cunosti in cazul unei repatrieri


 Astazi vorbim despre evenimente neplacute care pot aparea in viata oricui: prieteni, cunostinte, rude sau vecini, care sunt plecati fie sa lucreze in strainatate, fie cu diverse afaceri sau vacante, ori pentru tratamente in clinicile de specialitate pentru afectiuni grave.
 Poate ca este un subiect mai sumbru, pe care eu rareori il abordez pe blogul meu, dar sunt uneori momente cand te lovesti si de astfel de probleme si trebuie sa cunosti exact modul in care sa le faci fata.

 Daca probleme de acest fel se pot rezolva cu ajutorul unor firme de repatriere, atunci iata ce trebuie sa stiti:

 • daca persoana decedata este ruda -indiferent de gradul de rudenie- nu este necesara deplasarea rudelor in tara in care aceasta a decedat
 • decesul persoanei va fi inregistrat fie la ambsada sau consulatul Romaniei, fie la autoritatile locale. In cazul in care acesta se inregistreaza la ambasada sau consulat, se va elibera automat si certificat de deces romanesc (dar numai dupa eliberarea acestuia in consulat)
 • repatrierea se face in sicriu de lemn conform normelor europene , dupa sigilarea acestuia pentru transport
 • transportul se realizeaza cu autospeciala funerara
 • fie ca este vorba de repatriere decedati Italia sau de-o repatriere decedati Germania , sau din orice colt al Europei, procedurile de repatriere sunt aceleasi, cu exceptia cazurilor in care decesul a survenit prin moarte violenta, cand sunt anuntate organele de polietie locale si se investigheaza cazul respectiv.
 Pentru ca nu vreau sa inchei intr-o tenta sumbra, la final va las un banc legat de repatriere.

"Un cuplu  pleaca intr-o excursie in Ierusalim. Sotia sufera un infarct in timpul calatoriei si moare. Evreul incearca sa-l convinga pe sot ca este mai ieftina inhumarea acolo decat repatrierea.
- Daca o ingropati la noi va costa 50 de euro, insa daca optati pentru o firma de repatriere va costa 500 de euro.Cred ca sunteti de acord cu mine ca ar fi mai indicat sa o ingropati la noi!
 Sotul nervs refuza cu inversunare. Evreul  realizand ca pierde cei 50 de euro vrea sa afle care este motivul pentru care omul nu vrea sa faca inmormantarea la el. 
 -Macar suneti-mi care este motivul pentru care sunteti asa decis sa apelati la o firma de repatriere si nu o lasati la noi?
 - Pentru ca la voi a mai Inviat UNUL si n-am de gand sa traiesc cu acest gand tot  restul vietii!"


10 comentarii:

 1. Chiar eram curioasa de finalul bancului!

  RăspundețiȘtergere
 2. Heheee super tare bancul, interesant articol :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Haha..ce tare bancul, nu il stiam! Este bine de stiut ce ai de facut daca se intampla asa ceva...in momentele acelea parca nici nu mai stii ce trebuie sa faci :(

  RăspundețiȘtergere
 4. Omg ce banc 😂😂😂, ai dreptate e un subiect mai negru, sa speram ca nu vom avea nevoie de asa ceva.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sa speram ca nu von avea nevoie de aceste servicii insa in viata apar lucruri neprevazute si e bine sa fim informati.

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte tare bancul de la final :)
  Paula Sosoi

  RăspundețiȘtergere
 7. M-ai inveselit cu bancul. Stiu ca se pot intampla aceste lucruri in afara tarii si sincer nici nu vreau sa ma gandesc. Aproape de fiecare data cand plec afara imi fac asigurare si sper cca niciodata sa nu fiu nevoita sa o folosesc din acest motiv

  RăspundețiȘtergere
 8. E un subiect sensibil, dar de care ne lovim, din pacate. Oricum, mai înveselit cu bancul.

  RăspundețiȘtergere
 9. am mai auzit situatii chiar de curand, nu stiu ce au facut respectivii, dar am inteles ca e un procedeu costisitor

  RăspundețiȘtergere
 10. E un preces foarte neplacut, insa e bine ca poti sa te axezi pe o firma serioasa la asa ceva!

  RăspundețiȘtergere