sâmbătă, 19 august 2017

Prajitura de ciocolata cu glazura de ...ciocolata


Pentru ca in ultima perioada am evitat dulciurile, astazi mi-am "revenit"!(nu, nu m-am apucat sa mananc dulciuri cumparate, pentru ca acelea sunt istorie)
  Adica... ce  week-end este acela fara ciocolata?!
  Daca ati mai citit retetele mele, deja stiti ca intotdeauna aleg ceva care se face cat mai rapid (din lipsa timpului).

Avem nevoie de:
-4oua
-200 gr unt(la temperatura camerei)
-300 gr faina
-230 gr lapte bautut sau iaurt
-250 gr zahar
-50 gr cacao
-un praf de sare

Pentru glazura care este optionala
-200 gr ciocolata(eu am ales alba pentru un contrast frumos)
-3-4 lg smantana dulce(pentru ca glazura sa curga usor , sa nu se intareasca pe prajitura)

Cum procedam?
1.Untul se amestesca cu zaharul cu ajutorul unei spatule
2.Se incorporeaza pe rand ouale, unul cate unul(se amesteca dupa fiecare)
3.Se adauga praful de sare si laptele batut
4.Se pune si lingurita de bicarbonat de sodiu
5.Se adauga apoi faina si cacao (la jumattae din compozitie se omogenizeaza)

Intr-o tava (de guguluf) unsa cu ulei se toarna compozitia .Se coace la cuptorul preincalzit (180 gr) pentru 30 de minute.
Se lasa la racit , apoi se toarna glazura pe deasupra.

Glazura se face prin topirea pe baie de abur a ciocolatei, la final dupa ce aceasta este topita se inglobeaza si smantana dulce.

Nota 
 In cazul in care nu folositi acea glazura trebuie sa tineti cont ca este o prajitura nu foarte dulce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu