duminică, 27 august 2017

Foietaj cu pere


 Pentru ca toamna "bate usor la geam"si au aparut in piata perele romanesti, mi-am dorit astazi un desert usor de preparat, rapid de realizat si foarte bun.

Asa ca iata ce-a iesit!

Ingrediente:

  • pere(4bucati)
  • aluat de foietaj(jumatae de pachet)
  • zahar 6linguri
  • apa-2 cani
  • cuisoare,coaja de lamaie sau alte arome care va plac
  • optional o ceasca vin rosu(eu n-am folosit)

Mod de preparare:
  1. Perele se curata de coaja si se pun(intregi) la fiert in apa cu zaharul,cuisoarele si alte mirodenii (dupa gusturi si preferinte)-aici se pune si vinul daca va doriti
  2. Dupa 20 de minute se scot perele , dar lichidul se lasa sa fiarba in continuare pana scade(pana ajunge de aspectul unui sirop)
  3. Aluatul de foietaj se portioneaza in dreptunghiuri
  4. Perele se taie in doua sau in patru (se scoate cu ajutorul unei lingurite cotorul)
  5. Se baga la cuptorul preincalzit si se coc pana se umfla frumos aluatul-foietaj
  6. La final se servesc pudrate cu zahar si siropul in care au fiert sau cu dulceata (eu am servit si cu dulceata din fructe de soc si simple doar pudrate cu zahar)

 Cred  ca este cel mai simplu si mai gustos desert pe care-l putem realiza la inceput de toamna cu ajutorul perelor.

Nota: va recomand folosirea unor pere tari(nu din acelea foarte moi si coapte)

2 comentarii:

  1. Arata demential! Iubesc perele in orice combinatie, asa ca voi incerca cu siguranta aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere