Cand temperaturile sunt mult prea ridicate, prefer sa-mi petrec cat mai putin timp in bucatarie.
Astazi am preparat ceva rapid, foarte apetisant:
Creveti (trasi la tigaie in unt) cu sparanghel
Ingrediente:
-creveti prefierti 500 gr
-usturoi proaspat
-cateva bucatele mici de ardei usturat
-patrunjel proaspat
-un cub mic de unt (in care o sa punem crevetii)
-sparanghel-o legatura
-lamaie dupa preferinte
Optional
un sos simplu pe care eu l-am realizat din iaurt grecesc cu putin usturoi pisat si putina sare
Timp de preparare:
10 minute de pregatire (curatare a crevetilor si a sparanghelului)
3-4 minute de gatit.
- Sparanghelul este curatat;se indeparteaza coditele.
- Se pune intr-o tigaie putin unt si se adauga sparanghelul pentru 3-4 minute
- Crevetii prefierti sunt decapitati si spalati cu apa rece.
- Intr-o tigaie se pune un cub mic de unt in care se adauga 3-4 catei de usturoi taiati feliute si cateva rondele de ardei usturat
- Se adauga cozile de creveti peste usturoi si se tin cu capacul pus pentru 3-4 minute(rotind usor cratita din cand in cand)
- Dupa timpul de preparare se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat marunt
Se servesc alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.
O reteta foarte usoara, care nu encesita efort si nici ore prelungite langa aragaz.
Arata delicios! Eu cu siguranta n-am asa bunatati in frigider.
RăspundețiȘtergereSe prepara usor si sunt foarte sanatosi!
Ștergere