luni, 13 februarie 2017

Schimbarea o facem noi!CAMPIONATUL DE BINE este dovada!


In ultimele zile am vazut tot mai multi oameni in Piata Victoriei....unii cer abrogari , altii cer demisii ...unii sunt acolo pentru ca "este cool sa fii in Piata!", dar sunt  si persoane care efectiv nu stiu de ce se afla acolo.
  Pe zi ce trece am inceput sa evit sa mai deschid televizorul -pe orice canal as ajunge , este aceeasi poveste spusa cu alte cuvinte.Atat de mult am ajuns la senzatia de saturatie, incat  am decis sa nu mai ma uit la nimic.
  
"Oamenii vor sa schimbe totul , dar, in acelasi timp , ar dori ca totul sa ramana la fel " -Paulo Coelho

  Toti cer 'ba una ba alta' , dar, nici unul dintre cei aflati in Piata Victoriei sau la Cotroceni , nu si-au pus o problema esentiala:aceea ca nimic nu se poate schimba-indiferent cine va fi la guvernare- daca nu incep prin a se schimba pe ei insusi, propriile mentalitati , propria gandire.
                                    Daca vrei o schimbare, atunci incepe cu tine!

  
                                             Ce este Campionatul de Bine?


 Este o competitie dedicata organizatiilor nonguvernamentale, gazduita , organizata si implementata de Bursa Binelui.

Nu discutam aici despre o Bursa de afaceri , ci de o platforma care sa permita donatiile in scopuri caritabile(fara perceperea de comision)a unor sume modice (5-10 lei) in scopul sprijinirii financiare a unor cauze umanitare.
  Este singura "bursa unde se tranzactioneaza cu fapte bune"

  
Campionatul de Bine se desfasoara in perioada 6 dec-15 februarie, iar finaliste sunt 42 de proiecte-astfel:

 • 14 proiecte -domeniu educational
 • 12 proiecte-domeniu social
 • 9 proiecte pentru sanatate
 • 4 proiecte de sntreprenoriat
 • 1 proiect-cultura
 • 1 proiect -drepturile omului
 • 1 proiect sport
Participantii la acest campionat, precum si proiectele lor sunt detalitate aici-unde , in functie de sumele donate pe fiecare proiect in parte, ocupa diferite locuri in clasament

 Ca la orice campionat , se ofera si premii:primele 3 pozitii beneficiaza de dublarea sumelor stranse pe proiectul respectiv(pana in limita a 5000de euro)

  Schimbarea este in noi, daca ne dorim cu adevarat acest lucru!


  Banca Comerciala Romana in parteneriat cu EuPlatesc.ro- au inceput aceasta schimbare cu mult timp in urma, in prezent aflandu-se la a 4-a editie.
  Daca toti cei aflati in Piata Victoriei , cat si cei de la Cotroceni, ar dona simplu pe aceasta platforma, 5 lei, oare cate vieti am salva?Oare cati copii ar avea acces la informatii...oare cate persoane cu dizabilitati ar reusii integrarea in aceasta societate?
  Ne cerem drepturi, le cerem altora sa faca ceva...Dar cati dintre cei care cer , au oferit neconditionat ceva?

 9 proiecte pentru sanantate , fiecare mai important ca celalalt.9 proiecte care se doresc realizabile prin sprijinul nostru - al oamenilor.
  Toate cele 42 de proiecte (din aceasta finala ) sunt povesti extraordinare, povesti reale din viata noastra.Este greu sa alegi...este greu sa-i oferi unuia o sansa fara ca sa i-o oferi si celuilalt.E ca si cum ai avea mai multi copii-si doar unora le oferi mancare sau dragoste.
  Cred ca nimic nu ma impresioneaza mai mult ca povestile triste ale unor copii  carora boala le fura zambetul si sclipirea din priviri.
  Ca medic , am simtit intotdeauna compasiune si am suferit alaturi de toti acei copii carora a trebuit sa le prescriu tratament injectabil; poate pentru ca suferinta cauzata de afectiunea in sine este cumva amplificata , in ochii copilului , de suferinta provocata de intepatura injectiei.
   
 De aceea , astazi mi-am oprit atentia asupra proiectului:"Da, si eu pot!"(Sprijin pentru Diabetul de tip 1)
   Diabetul de tip 1, sau insulinonecesitant, este forma de diabet care este caracteristica copilului-tratamentul facandu-se cu insulina injectabila.
   M-a miscat cu adevarat mesajul lor:"La fiecare mic dejun , pranz sau cina, copiii cu diabet trebuie sa-si masoare glicemia si sa-si faca insulina.In fiecarezi , adica 2688 intepaturi pe an.Diabetul nu doarme , nu ia pauza si pleca in vacanta!"
  Cum poti sa faci si TU schimbarea?

  Doneaza!


5 sau 10 lei prin cateva clickuri!Primul pas, este alegerea proiectului pe care doresti sa-l sustii financiar;apasarea butonului 'doneaza' te directioneaza la o mica caseta unde vei trece datele tale personale.Urmatorul click- este o directionare catre platforma EuPlatesc.ro-unde se introduc date personale ale cardului-pentru plata on-line.

  Care este profitul tau pe Bursa Binelui?

  ZAMBETUL SI RECUNOSTINTA CELORLALTI!

"Fii tu insusti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!"
                                                            Mahatma Gandhi
   

17 comentarii:

 1. Daca invatam sa ne acceptam asa cum suntem, sa ne indreptam greselile si sa fim mai toleranti, atunci lumea ar fi din ce in ce mai buna. Trist este faptul ca sunt multi oameni care au nevoie disperata de ajutor si nu putem inchide ochii asupra suferintei lor. Daca toti am dona din putinul nostru macar 5 lei pe luna catre o cauza, cu siguranta suferinta unor copii s-ar diminua considerabil.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa este...Din păcate mulți vor doar să li se ofere..Cer doar drepturi,fără să ofere nimic

   Ștergere
 2. Ar fi bine sa invatam sa daruim mai mult. Sa fim mai buni, nu doar de sarbatori, ci in fiecare zi.

  RăspundețiȘtergere
 3. chiar fiecare proiect are ceva special. si ai vrea sa ajuti pe fiecare in parte. sar daca toti am contribui, fie cu o suma cat de mica - 1-2 lei macar, sigur s-ar strange ceva serios

  RăspundețiȘtergere
 4. "Omenia e lucru mare" spune un proverb, daca toti am darui oricat de putin, cu siguranta omenirea ar deveni mai buna.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu toata lumea doneaza, daca totii am dona macar 1 leu pe luna pentru acesti copiii ar conta.

  RăspundețiȘtergere
 6. este o initiativa foarte buna ce trebuie promovata din plin

  RăspundețiȘtergere
 7. Intr-adevar, cele mai bune schimbari incep de la noi, de la fiecare in parte.

  RăspundețiȘtergere
 8. Asa este! Exista foarte multe cauze pentru care merita sa luptam, intr-o forma sau alta, mai ales cand viata unor oameni depinde de asta.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ar fi bine sa ne mobilizam si sa putem ajuta cu totii! In felul asta s-ar strange o suma frumoasa pentru acesti copii

  RăspundețiȘtergere
 10. Multi oameni doresc sa faca bine dar nu stiu cum! Aceste proiecte ar trebui mediatizate. Felicitari pentru implicare!

  RăspundețiȘtergere
 11. Filantropia înseamnă dragoste, prietenie dezinteresată faţă de semenii aflaţi în nevoie, asa ca orice act de indemn spre bine, este un act de dragoste catre omenire.

  RăspundețiȘtergere
 12. Mi-ar place ca oamenii sa fie mai buni si sa daruiasca din putinul lor in fiecare zi, nu doar de sarbatori.
  iMI PLACE astfel de proiecte si imi place cand mobilizeaza lumea pentru a face un bine

  RăspundețiȘtergere
 13. un proiect foarte special care merita mediatizat mai mult!

  RăspundețiȘtergere
 14. Imi place acest proiect, ma bucur ca am aflat de el. Sunt foarte multe cazuri care m-au impresionat.

  RăspundețiȘtergere
 15. Imi place mult initiativa aceasta.

  RăspundețiȘtergere