Astazi o varianta usoara de mic dejun si o reteta sanatoasa de GRANOLA.
Avem nevoie de:
- o cana fulgi de ovaz
- o cana fulgi de secara
- o cana migdale crude
- o cana diverse nuci(eu am folosit nuci romanesti, da se pot folosi nuci pecan sau alte varietati)
- o cana caju crud
- o cana seminte de dovleac
- o cana seminte floarea soarelui
- 3-4linguri miere
- un praf de sare
- 2-3linguri unt de arahide
Intr-un bol se pun toate aceste seminte si se amesteca in timp ce mierea , untul de arahide si praful de sare se pun pe foc mic pana se topesc .Se incorporeaza apo peste semintele din bol si se amesteca foarte bine.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit (la temperatura cea mai mica a cuptorului).Se lasa in cuptor pentru 20-25 de minute,apoi dupa stingerea focului se amesteca in ele si se mai lasa pana la racirea completa a cupotrului si a semintelor.Se pastreaza in borcane de sticla inchise ermetic.
La final se pot adauga fructe uscate sau confiate, insa eu nu am pus pentru ca nu mi-am dorit acest lucru.
Revenind la micul dejun...
Intr-un blender se pun fructe de padure congelate, cu bucati de banane congelate , afine si zmeura (proaspata sau congelata).Se adauga apa de cocos sau lapte de migdale (cantitatea este in fuctie de cat se doreste de groasa compozitia-eu am pus foarte putina pentru ca mi-am dorit-o ca o inghetata mai moale)Se pune intr-un bol si se adauga la suprafata fulgi de cocos uscati,bucati de banane, seminte de chia si granola.
Este un mic dejun satios , sanatos si vitaminizant.
Super! Chiar eram in cautarea unui mic dejun mai variat. In ultimul timp, dimineata a devenit mult mai scurta pentru mine.
RăspundețiȘtergereEste o reteta foarte buna!
RăspundețiȘtergere