joi, 12 mai 2016

Cat valoreaza pentru tine zambetul copilului tau?!

       Astazi propun spre dezbatere un subiect -as putea spune ...putin delicat... si anume<Cat valoreaza pentru tine zambetul copilului tau?>
       Ca mama ,dar si ca medic,stiu ca sanatatea copilului este cea mai importanta!
       Din ce in ce mai multe cazuri de copii cu dentitie definiva se prezinta in cabinet cu carii inca de la varste mici;unii dintre ei au  langa  dintisorii de< lapte>  cei <definitivi> care prezinta carii dentare.Cu siguranta datorita industriri alimentare care este intr-o panta abrupta- as putea spune.Mai toti parintii permit copiilor sa manance mai mult zahar decat este normal admis pentru varsta lor,iar varietatea de bomboane si prajituri este mult prea coplesitoare .
         Zilele trecute mai mult in joaca m-am uitat in gura  fetitei mele care-mi spunea de cateva zile ca are o maseluta care i se misca.De obicei ea este foarte viteaza si cum de mica si-a scos mai toti dintisorii singura(pe premiza :"eu mami ma fac dentista cand o sa ma fac mare")nu-mi faceam prea faceam  multe griji.Insa uitandu-ma cu atentie, am observat ca maseluta care se misca era cariata si copilul  reusise sa-si scoata o bucatica din ea,iar langa aceasta se intrezarea "mugurasul"maselutei definititve. I-am explicat ca in astfel de situatii cel mai bine este sa mergem la stomatolog pentru extractia dentara pentru ca altfel maseluta cea noua ar avea de suferit.
           In astfel de situatii cred ca cel mai important este sa  existe discutii innainte cu copilul pentru ca acesta sa fie pregatit in ceea ce priveste orice interventie.Si spun asta in cunostinta de cauza...de multe ori am consultat copii in masina sau pe stada pentru ca nicicum nu ma puteam apropia de ei..insa la dentist chiar trebuie sa stea cumintel pe scaun.Iar replica unui parinte de genul<cu al meu nu stiu ce sa mai ma fac?!>sincer..o consider parte din vina a parintelui care nu stie cum sa-i explice adevarata problema.
          Zambetul copilului trebuie sa fie pentru parinte totul!Si nu trebuie sa uitam ca anumite probleme dentare nerezolvate in copilarie-si aici vorbim despre dintii care nu au o crestere normala-va determina ulterior existenta unui adult frustrat .Un simplu aparat dentar rezolva multe dintre aceste probleme ale copilariei.
        Cat valoreaza pentru tine zambetul copilului tau?
        Evident ca la orice clinica stomatologica   preturile sunt mari.Si  totusi santatea este cea mai importanta.Este adevarat ca sunt parinti care au salariul mic insa la DENTAL Praxis se poate plati si in 12 rate.Un avantaj de care trebuie sa profitam daca dorim cu adevarat un zambet minuant al copilului nostru.
Iar ceea ce conteaza si mai mult pentru un copil...personalul este unul tanar cu experienta  si cabientele foarte bine dotate si un mediu ambiental placut,iar programul este pana la orele 21 asa incat orice parinte foarte "ocupat" sa poata ajunge cu puiul lui la o consultatie

Asa ca dragi parinti <Cat valoareaza  pentru tine zambetul copilului tau?!>
2 comentarii: